[...] widzenia odchudzania ważne jest nie tylko to jak wiele kalorii zawiera posiłek, ale jak długo jest trawiony. Ogólnie można powiedzieć, że węglowodany proste dostarczają zbyt dużo kalorii naraz więc organizm nadmiar zamienia w tkankę tłuszczową natomiast złożone mogą dostarczyć tyle ile organizm na bieżąco potrzebuje lub nawet mniej. Organizm może [...]
[...] czy inne. Więcej o wodach możesz przeczytać w zbiorze linków Czy powinienem unikać sodu/soli? Jeśli masz problemy z układem krwionośnym, zwróć uwagę na to by nie było go za dużo w diecie. Jednakże nie obniżaj go drastycznie, wg. Pewnych naukowców zalecenia co do spożycia soli (6g/dziennie) są mocno obniżone. Na dodatek wysiłek fizyczny podnosi [...]
[...] rośliny – MACA. Maca roślina ( Lepidium peruvianum Chacon ) , pochodzi z Ameryki Południowej i dorasta na ponad 3000 m npm w górach Andach. Korzeń maca zawiera dużo protein, żelaza, cynku, magnezu, wapna, węglowodanów, fosforu i prawie wszystkie witaminy. Maca zawiera także substancje podobne do hormonów, które mogą wywierać wpływ [...]
[...] i mózg 1 nie zawiera pasożytów, ani guzów nowotworowych patogenów 2 czasami ma pasożyty patogenny i guzy 1 nie dostarcza nam żadnych szkodliwych chemikaliów 2 posiada dużo chemii antybiotyków, leków i hormonów 1 bogate w wodę i nie alergizujące 2 białka mięsa są uczulające i obciążają krew [...]
[...] jeśli owoce to tylko jabłko lub grejpfrut. Bo to jedzą kulturyści. Na inne produkty typu jogurt,białe pieczywo,wrapy,mięso wieprzowe,itp. – są dwa wytłumaczenia: -albo zbyt dużo węglowodanów prostych,a węglowodany proste = duże IG, więc to nie jest wskazane -albo zbyt dużo tłuszczu,nie ważne że taka czekolada gorzka nie tylko nie zrobi [...]
[...] ukryte porady dla ludzi młodych i trenujących sporty siłowe okazjonalnie: np.: "Młody adept zaczyna od metki i omena, kiedy są to 2 bardzo silne środki, dające stosunkowo dużo skutków ubocznych. Dlaczego nie Deca, Primobolan, Winstrol? Dlaczego ludzie planują cykl bez Nolvadexu i Clomidu? Po co koksować, jeżeli w tym czasie nie je się [...]
[...] skrócenie czasu reakcji(poprawa refleksu) i łagodzenie stanów depresyjnych, co może istotnie poprawiać samopoczucie. Fenyloalanina znajduje się w pokarmach zawierających dużo białka, takich jak: mięso, jaja, ryby, mleko, ser oraz (w mniejszych ilościach) w produktach zbożowych, warzywach i owocach. TRYPTOFAN przekształcany jest w serotoninę. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] aby „rozruszać” organizm i przyzwyczaić go do wysiłku. Jakie ćwiczenia dobrać? Jakie ćwiczenia dobierać? Jak najwięcej ćwiczeń wielostawowych czyli takich, które angażują dużo grup mięśniowych jak np. martwy ciąg, przysiady ze sztangą, podciąganie na drążku, pompki na poręczach, wyciskanie sztangi na ławce. Im więcej wykonujemy tego typu [...]
[...] ukryte porady dla ludzi młodych i trenujących sporty siłowe okazjonalnie: np.: „Młody adept zaczyna od metki i omena, kiedy są to 2 bardzo silne środki, dające stosunkowo dużo skutków ubocznych. Dlaczego nie Deca, Primobolan, Winstrol? Dlaczego ludzie planują cykl bez Nolvadexu i Clomidu? Po co koksować, jeżeli w tym czasie nie je się [...]
[...] w mięsie mają bardzo duże ilości fitoestrogenów, które mogą wpływać na nasz układ hormonalny) jak i mięsa wołowego i wieprzowego. Mięsa kurczaków i indyków dostarczając nam dużo białka potasu, takie minerały jak wapn, magnez i cynk oraz witaminy z grupy B, ciemne mięso ma więcej selenu i cynku od mięsa z piersi. Należy w diecie uwzględniać [...]
Agrest- ma dużą wartość dietetyczną. Zawiera bardzo dużo wapnia i potasu , cukier inwertowany, tyle witaminy C, co w cytrynie (45 mg). Owoce agrestu w stanie niepełnej dojrzałości dobrze znoszą transport i można je przechowywać przez kilka tygodni. Pesteczki zawarte w agreście wzmagają ruchy robaczkowe jelit. Między agrestem zielonym, białym, [...]
[...] , jak najszybszym przyswojeniu wiedzy wyłącznie z zakresu treningu , bo to przecież to jest tą "widoczną" stroną tych sportów. Niestety zmiana wyglądu naszej sylwetki w dużo mniejszym stopniu zależy od samych ćwiczeń w sali gimnastycznej niż od DIETY !!!. Już tutaj należy rozwiać mit , że wystarczy przerzucać żelastwo z zapałem i można ze [...]
[...] większości z nas ciężko jest powiększać masę, mimo regularnego chodzenia na siłownię i silnej motywacji do treningu i właściwego odżywiania. Aby mieć duże mięśnie, trzeba dużo jeść. Przede wszystkim trzeba zacząć od ustalenia właściwej ilości spożywanych kalorii. Zdaniem wielu fachowców bardzo szczupłe osoby, które usiłują zrobić masę, powinny [...]
[...] za męskie cechy organizmu (z greckiego androgen to „czyniący mężczyznę"). Dziś wiadomo, ze potrafi o wiele więcej. Gdy - niezależnie od płci - jest go za mało lub za dużo, pojawiają się kłopoty. Testosteron to główny hormon warunkujący budowę naszych mięśni. Odpowiada on też za nasze zachowanie. Niski poziom testosteronu powoduje szybsze [...]
Długie ale ja się tak ryłem przy tej rozmowie że polecam ;] Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) słychac mnie?%) Faku (25-03-2005 22:02) cos szwankuje Faku (25-03-2005 22:02) =] Kulmas piczka (25-03-2005 22:02) ta Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) ok Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) faku widzisz co pisze? Kulmas [...]
[...] znaczna ilość przyjętej kreatyny dostaje się do krwiobiegu w niezmienionej formie i nie ulega przemianie do nieaktywnej kreatyniny. Ponadto ester etylowy kreatyny posiada dużo większą rozpuszczalność w środowisku lipidowym niż monohydrat kreatyny co bezpośrednio wpływa na znacznie wydajniejszy transport kreatyny przez błonę komórkową do [...]
[...] występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców „ E- jak Efekt diety „głodówkowej" czyli efekt jo-jo. KONIEC Z EFEKTEM JO-JO! Obcinasz za dużo i tracisz dużo , no właśnie czego tracimy najwięcej? Co robisz gdy chcesz schudnąć? Obcinasz kalorie, ale co się dzieje, gdy nagle drastycznie obetniesz ich za dużo? Co [...]
[...] żywieniowego, zapewniając dodatni bilans kaloryczny, realizujemy fazę masy - a ze względu na zwiększoną "wyczuloność" pozyskiwania wartości odżywczych, organizm potencjalnie dużo efektywniej te kalorie będzie wykorzystywał. Na standardowej masie może po pewnym czasie pojawić się ten "korek", gdzie organizm jest zawalony nadmiarem kalorii i coraz [...]
[...] niż monohydrat kreatyny co bezpośrednio wpływa na znacznie wydajniejszy transport kreatyny przez błonę komórkową do wnętrza komórki mięśniowej. Efektem globalnym jest dużo lepsze wykorzystanie przyjętej kreatyny, możliwość stosowania mniejszych dawek substancji czynnej oraz całkowite zahamowanie gromadzenia wody poskórnej w trakcie [...]
[...] produktów bogatych w odpowiedni rodzaj tłuszczów, takich jak ziarna, orzechy i ryby, prawdopodobnie cierpisz na ich niedobór. Większość ludzi w krajach zachodnich spożywa za dużo tłuszczów, nasyconych, które szkodzą, a za mało nienasyconych, które uzdrawiają. Tłuszcze nasycone i jednonienasycone nie dostarczają składników odżywczych, nie są nam [...]